Aurinkosähköä hoivakodin tarpeisiin Kirkkonummella

Kirkkonummen kunta asensi hoivakoti Lehmuskartanon katolle 33 kWp:n aurinkosähköjärjestelmän toukokuussa 2019. Järjestelmän avulla pyritään vähentämään riippuvuutta ostosähköstä ja tuottamaan uusiutuvasti sähköä hoivakodin tarpeisiin, erityisesti kesäaikaan, jolloin sähköä kuluu hoivakodin viilentämiseen. Järjestelmä on mitoitettu siten, että sen tuottama sähkö voidaan hyödyntää kokonaisuudessaan kiinteistön omiin tarpeisiin.

Kuva: Benny Vilander / Kirkkonummen kunta

Aurinkosähköjärjestelmä on tuottanut sähköä hyvin säätilasta riippumatta. Parhaimmillaan voimala on tuottanut yhden vuorokauden aikana sähköä 235 kilowattituntia. Paras tuotantokuukausi oli kesäkuussa, jolloin järjestelmä ylsi 5,44 MWh kokonaistuotantoon. Voimalan tuotantolukuja pystytään seuraamaan etänä, ja jatkossa reaaliaikaiset tuotantoluvut pyritään saamaan näkyviin myös kunnan info-näytöille.

Hyvien kokemusten perusteella voidaan todeta, että aurinkosähkövoimaloita tullaan hankkimaan myös muihin kunnan kiinteistöihin tulevaisuudessa.Kirkkonummen kunnan kiinteistöhuoltoinsinööri Benny Vilander

Hoivakoti Lehmuskartanon aurinkosähkövoimalahanke on osa Kirkkonummen kunnan Hinku- (Hiilineutraalit kunnat) ja energiatehokkuussopimuksen toimenpiteitä. Kirkkonummen kunta on sitoutunut vähentämään kunnan kasvihuonepäästöjä 80 % vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Luokitukset

Loikkaajan sektori

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).
Loikka-arkisto kunnalle Kirkkonummen kunta.

Jätä kommentti