Aurinkovoimaloiden yhteishankinta Varsinais-Suomessa tuo selkeitä säästöjä omakotiasujille

Kuva: Maiju Oikarinen, Valonia

Mynämäen seudun pienkiinteistöyhdistys käynnisti keväällä 2017 SYKEn Hinku-tiimin, Kuluttajatutkimuskeskuksen ja Mynämäen kunnan kanssa uuden aurinkovoimaloiden yhteishankinnan omakotiasujille.

Käynnistyksen jälkeen hankkeen koordinaattoriksi houkuteltiin Valonia. Hankintaan saatiin tukea koko hankinnan läpi Hinku-tiimiltä sekä Kohti öljyvapaata ja vähähiilistä Pohjois-Karjalaa hankkeelta, joka oli vienyt läpi samankaltaisen yhteishankinnan vuodenvaihteessa 2016-2017.

Hankinta tehtiin Avaimet käteen -periaatteella

Mukaan lähti kymmenen kohdetta, jotka sijaitsevat Mynämäellä, Maskussa, Uudessakaupungissa ja Pöytyällä. Tarjolla oli kolmen kokoisia voimaloita (2,5 kWp / 4,5 kWp / 7 kWp), joista neljä osallistujaa valitsi pienimmän vaihtoehdon ja kuusi keskikokoisen järjestelmän. Kahteen kohteeseen lisättiin myös ohjaus lämminvesivaraajaan.

Valonia seuraa kohteiden toimivuutta ja noin vuoden kuluttua nähdään, millainen aurinkosähkön tuotanto tulee olemaan. Käyttäjillä on mahdollista seurata tuotantoa etäluentana myös mobiilisti.Energia-asiantuntija Liisa Harjula, Valonia

Lisätietoja:

Toimijat & hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle EconomisE – kiinteistöjen ilmastopäästöt alas.
Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).
  • Tämän sivuston sisältö edustaa ainoastaan EconomisE-projektin näkemyksiä. EASME / Euroopan komissio ei ole vastuussa sivuston sisältämän informaation mahdollisesta käytöstä.

Luokittelut

Loikkaajan sektori

Jätä kommentti