Vantaalainen Yhteinen pöytä kehittää verkostomaista ja yhteisöllistä ruoka-aputoimintaa, jonka keskiössä on kaupoissa syntyvä hävikki. Pienet ovet johdattavat suureen halliin. Kattoikkunoista kajastava auringonvalo valaisee pahvilaatikoihin pakattuja […]
hävikki (7)
Viime syksynä Valio ryhtyi suunnittelemaan brändinsä tulevaa vuotta ja puntaroimaan, kuinka olla paremmin näkyvillä myös nuorten aikuisten elämässä. Taustatyön perusteella oli selvää, ettei Valion brändi […]
ResQ Club on vuonna 2016 perustettu suomalainen teknologiayritys, jonka tavoitteena on lopettaa ruuan heittäminen roskiin. ResQ Club on mobiilisovellus, jonka avulla asiakkaat voivat ostaa ravintoloiden, […]
Haastattelussa Riku ja Lauri esittelevät palvelua: Katso videolta mitä käyttäjät ovat palvelusta mieltä: Fiksuoruoka.fi on vuonna 2016 perustettu nopeasti kasvava verkkopalvelu, josta voi tilata postipakettina […]
Hävikkiruoan vähentämiseen pyrkivän Waste to Taste ry:n pyörittämä Suomen ensimmäinen hävikkiruokaravintola Loop muuttaa hävikin herkuiksi. Globaalisti noin 30 prosenttia eli 1,3 miljardia tonnia kaikesta tuotetusta ruoasta […]
Kolmatta kertaa järjestetyillä hävikki- ja kiertotalousfestivaaleilla suomalaiset kiertotaloustoimijat esittelivät toimintaansa. Festareilla pääsi mm. syömään hävikistä valmistettua ravintolaruokaa ja maistelemaan muita hävikkiin joutuneesta ruoasta valmistettuja tuotteita, […]
Suomen ensimmäinen hävikkiruokamyymälä WeFood avautui kauppakeskus REDIin Helsinkiin 20.9. Kirkon Ulkomaanavun WeFood-kauppa perustuu tanskalaisen sisarjärjestön konseptiin. Tanskassa on tällä hetkellä toiminnassa kolme WeFood-myymälää. Suomessa syntyy […]