Ruokahävikin globaalit ympäristövaikutukset ovat jopa neljä kertaa suuremmat kuin kaikilla maailman lennoilla yhteensä. Pelkästään neljänneksen Suomen ravintola-annoksista valmistavalla koulusektorilla ruokaa jää syömättä keskimäärin 18,4 prosenttia […]
ruokahävikki (15)
Luonnonvarakeskus (Luke) on kehittänyt työkalun ruokahävikin mittaamiseen ja vähentämiseen. Lukeloki-niminen työkalu on tarkoitettu linjasto- ja annosravintoloiden käyttöön. ”Ravintoloissa syntyy usein paljon ruokahävikkiä, tyypillisesti jopa 15 […]
Vantaalainen Yhteinen pöytä kehittää verkostomaista ja yhteisöllistä ruoka-aputoimintaa, jonka keskiössä on kaupoissa syntyvä hävikki. Pienet ovet johdattavat suureen halliin. Kattoikkunoista kajastava auringonvalo valaisee pahvilaatikoihin pakattuja […]
Viime syksynä Valio ryhtyi suunnittelemaan brändinsä tulevaa vuotta ja puntaroimaan, kuinka olla paremmin näkyvillä myös nuorten aikuisten elämässä. Taustatyön perusteella oli selvää, ettei Valion brändi […]
Matkailijoiden määrä Lapissa kasvaa vuosi vuodelta ja yhä suurempi osa matkailijoista tulee Aasiasta. On huomattu, että aasialaiset ruokailevat mielellään kohdemaan aasialaistyylisissä ravintoloissa. Jotta lappilaiset raaka-aineet […]
ResQ Club on vuonna 2016 perustettu suomalainen teknologiayritys, jonka tavoitteena on lopettaa ruuan heittäminen roskiin. ResQ Club on mobiilisovellus, jonka avulla asiakkaat voivat ostaa ravintoloiden, […]
Helmikuun 2016 HINKUteon palkinnonsaajaksi raati on valinnut Rauman kaupungin esimerkillisestä toiminnasta keskuskeittiössä syntyvän hävikkiruoan vähentämiseksi. Ylijääneen ruoan jako tapahtuu yhteistyössä Suomen Punainen Risti (SPR) -hyväntaekeväisyysjärjestön […]
Ruokahävikki kuriin – Rauman kaupunki tekee yhteistyötä SPR:n kanssa Hinku‑teko 2/2016
From Waste to Taste ry:n pyörittämän hävikkiruokaravintola Loopin, Helsingin Teurastamolla artesaanijäätelöä valmistava jäätelöbaari Jädelinon ja Järvikylän Yrttien yhteistyössä kehittämä hävikkijäätelö Jätelö muuttaa suhtautumista arkiseen ruokahävikkiin. […]
Leipä on suurin yksittäinen hävikkiruoka Suomessa. Kuluttajat ovat tottuneet laajaan valikoimaan tuoretta leipää, joten hävikkiä syntyy väistämättä, sillä leivän kiertoaika on lyhyt. Leipää jää hävikkiin […]