Bensiinikäyttöisen auton muunto biokaasukäyttöiseksi

Muunnatimme automme biokaasukäyttöiseksi kaksi vuotta sitten. Muuntotyöt teki Oragas Oy ja käyttökokemukset ovat pääsääntöisesti positiivisia.

Käyttökokemukset ovat pääpiirteittäin positiivisia. Autoon asennettiin biokaasulaitteisto sekä 90 litran komposiittisäiliö. Komposiittisäiliön hyvänä puolena on sen alhainen paino, jolloin polttoaineenkulutus ei turhaan lisäänny. Polttoainepihillä ajotavalla tällä tankilla ajaa 350 km, minkä jälkeen siirrytään bensiinille. Bensiiniä kuluu hyvin harvakseltaan, vaikka tankkausasema on 30 km päässä. Lohjanharjun asema on kuitenkin hyvin reitillä matkalla Helsinkiin, joten reitiltä tulee koukkausta vain noin kilometrin verran. Autossa oli alussa hiukan ongelmia kuumalla säällä käynnistettäessä, kun säädin yritti käynnistää moottorin kaasulla. Huoltoliike sääti laitteiston uudelleen ja sen jälkeen auto on toiminut mainiosti.

Laskelma perustuu 20 000 km vuosittaiseen ajomäärään. Polttoaineen hintana käytettiin 1,65 €/l bensiinille ja 0,96 €/l (bensiinivastaavia litroja) biokaasulle. Päästökertoimena käytettiin polton päästön lisäksi elinkaarista valmistuksen päästöä, joka saatiin Ecoinvent 2.2. tietokannasta. (Yhteensä 3,12 kg CO2/l bensiiniä ja 0,858 kg CO2e/l biokaasua. Biokaasun päästöt sisältävät paineistuksen, puhdistuksen, kuljetuksen sekä vuodot tuotannossa ja prosessoinnissa.)

Toimijat & hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).

Luokittelut

Loikkaajan sektori
Loikan sijanti
Loikan asiasanat

Jätä kommentti