Biokaasukäyttöinen kuljetusauto Keuruulla

Kuljetus Laurinen Oy:

Kuljetusyrityksen käyttöön on hankittu kaksi biokaasukäyttöistä kuljetusautoa.

Motivaationa kasvihuonepäästöjen vähentäminen ja kiinnostus tekniikkaan. Kuljetusalalla ei ole kovin paljon mahdollisuuksia alentaa päästöjä näin radikaalisti. Polttoaineen kulutuksen pienentäminen koulutuksen avulla on vain väliaikaista, kunnes oppi taas unohdetaan. Myös maakunnallisuus oli yhtenä motiivina. Paikallinen kuljetusliike käyttää suuren maakuntalehden kuljetuksiin paikallisesti tuotettua polttoainetta. Motiivina myös lisäarvon tuottaminen nykyisille asiakkaille sekä omalle yritykselle ja yhteiskuntavastuun huomioiminen.

Hyvänä puolena on päästöttömyys. Huomiona se, että myös paikallisesti tuotetulla polttoaineella pystyy hoitamaan samat työt kuin perinteisillä polttoaineillakin. Ei ehkä ollut yllätys, mutta huomio kuitenkin. Voi suositella muillekin, jos uskaltaa avartaa katsettaan muillekin mahdollisille polttoaineille, eikä orjallisesti tuijota vain niitä euroja. Uskoisin ainakin imagomielessä tällä hetkellä olleen hyvä toimenpide. Aion pikku hiljaa muuttua pelkästään paikallista polttoainetta käyttäväksi kuljetusliikkeeksi

Biokaasukuljetusautoihin voi tulla tutustumaan, jos sovitaan ennakolta.

Hankittiin kuljetusautot Iveco EcoDaily 35S14G V sekä Fiat Doblo Van Maxi 1,4T Jet Natural Power. Investointikulut Ivecolle 57000,00 € ja Fiatille 26095,00 €.

Kuljetusliikkeen tämän hetken ajosuoritteella Iveco tuottaa lähes 20000 kiloa vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin käytettäessä vastaavan kokoista dieselajoneuvoa. Fiat Doblo tuottaa nykyisellä ajosuoritteella yli 3000 kiloa vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin käytettäessä vastaavan kokoista dieselajoneuvoa.

Lisätietoja:

http://www.kuljetuslaurinen.com/

Luokittelut

Loikkaajan sektori

Jätä kommentti