Biokaasun tuotantoa maaseutuoppilaitoksella

Tuorlan maaseutuoppilaitos tekee osan sähköstään ja lämmöstään itse tuotetulla biokaasulla. Samalla opiskelijat pääsevät tutustumaan tulevaisuuden tekniikkaan. Prosessi on mesofiilinen, eli lämpötila on noin 37-38 astetta.

Laitokseen saatiin TEM:n tukea 275 000 euroa. Syötteenä käytetään monipuolisesti erilaisia jakeita. Päivittäin laitokseen syötetään mm. 5-10 m3 sikalan lietettä ja 500 kg ruokoa. Myös kalanperkuujätettä on kokeiltu syötteenä. Syötteeksi menee myös biodiesel laitoksen sivutuotteena syntyvää glyserolia. Viipymä on tällä hetkellä noin 20 vrk, mikä on liian lyhyt. Noin 50 vrk olisi sopiva. Biokaasusta tehdään sähköä ja lämpöä 90 kW:n kaasumoottorilla ja kaasukattilalla. Laitosta ei tällä hetkellä hoideta viikonloppuisin. Perjantaisin 300 m3 reaktori pyritään lataamaan mahdollisimman täyteen, mutta jo sunnuntaina laitoksella on ”nälkä”. Alkuviikko menee laitosta ylösajaessa.

Luokittelut

Loikkaajan sektori
Loikan sijanti

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "energialoikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut energialoikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "energy leap Porvoo" you will find all the energy leaps reported in the city of Porvoo.
Siirry työkalupalkkiin