Biokaasuvoimala maatilalla Nivalassa

Maatilalla on käytössä biokaasuvoimala, jolla tuotetaan lämpöä ja sähköä. Lisäksi omalla biokaasulla toimiva auto.

Biokaasuvoimalan hyvänä puolena on se, että lannasta lähtee haju pois ja sen jalostusaste nousee (saadaan parempi lannoitus ja tarvitaan vähemmän apulantaa). Lisäksi lannasta saadaan energiaa. Huonoja puolia ei tule mieleen. Voi suositella lämpimästi muille.

Biokaasun avulla saadaan lämmin vesi karjasuojaan, navetan sosiaalitiloihin ja vasikoille lattialämmitys karsinoihin. Aiemmin käytössä oli puulämmitys. Käytössä on kaksi biokaasureaktoria. Käyttöikä on arviolta 30 vuotta, 10 vuotta ollut nyt omassa käytössä.Reaktorit on itse asennettu ja sähkömies laittanut sähköt. Reaktoreilla ei ole juurikaan käyttökuluja. Joskus harvoin letkun tai hanan vaihto.

Maatilalla saa tulla käymään.

Lisätietoja:

Yle.fi – Nivalassa pääsee pian tankkaamaan biokaasua

Yle.fi – Suomen maatiloilla muhii 20 miljoonan tonnin lanta-aarre

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "energialoikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut energialoikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "energy leap Porvoo" you will find all the energy leaps reported in the city of Porvoo.