Ekotekotempauksen ekotapapassi

Ekotapapassi. Kuva: Posintra Oy

Ekotekotempaus toteutetaan vuosittain kansallisella energiansäästöviikolla Porvoon peruskouluissa. Kevätkummun koulun viitosluokkalaiset haastavat siihen Porvoon kehitysyhtiön Posintran avustuksella muiden oppilaitoksien viitosluokkia.

Tempauksessa oppilaat tekevät omalla vapaa-ajallaan ekotekoja viikon ajan ja merkitsevät teot ennalta jaettuun Ekotapapassiin. Passiin on listattu kierrätykseen, energiansäästöön ja kuluttamiseen liittyviä ekotekoja. Merkinnän saa esimerkiksi viemällä lasia lasinkeräykseen tai sammuttamalla turhaan palavan valon. Oppilaat täyttävät Ekotapapassia kotona ja palauttavat sen täytettynä opettajalleen. Kaikki oppilaat saavat vapaaehtoisesta osallistumisesta todistuksena oman Ekotapa-diplomin. Lisäksi passinsa palauttaneiden oppilaiden kesken arvotaan aina palkintoja luokkakohtaisesti sekä muutama pääpalkinto.

Ekotapapassin on kehittänyt Kevätkummun koulun ympäristötiimi. Kehitysyhtiö Posintra toteuttaa vuosittaisen kampanjan lähettämällä haasteen ja materiaalit kouluille sekä järjestämällä palkintojen jaon Kevätkummun kirjaston kanssa.

Ekotapapassi on creative commons lisenssillä kaikkien käytettävissä. Climate Leadership Councilin myötävaikutuksella #ecoactchallenge on toteutettu myös New Yorkissa.

Lisätietoja:

Arto Varis, projektipäällikkö, Posintra Oy, arto.varis@posintra.fi

Toimijat & hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).
Loikka-arkisto toimijalle Posintra Oy.
Loikka-arkisto kunnalle Porvoo.

Luokittelut

Loikkaajan sektori
Loikan sijanti
Loikan asiasanat

Jätä kommentti