Energiasalkusta vinkkejä sähkön ja veden säästämiseen

Joulukuun 2011 alusta alkaen kuntalaisilla ja kesäasukkailla on mahdollisuus hakea kuntalasta viikoksi käyttöönsä energiasalkku, joka sisältää erilaisia välineitä ja kirjallista materiaalia energiansäästämiseen liittyen. Salkusta löytyy esimerkiksi energiankulutus-, virtaama- ja lämpömittarit, kaukosäätimellä toimiva ulkopistorasia, Led-lamppuja sekä vettä säästävät suihku- ja hanasuuttimet. Kirjalliseen materiaaliin kuuluu erilaisten energiansäästöohjeiden lisäksi muun muassa tietoa puulämmityksestä ja muista pientalon lämmitysjärjestelmistä sekä Tehdään kunnat hiilineutraaleiksi -esittelyvideo (cd-rom).

Salkun tarvikkeiden avulla voi säästää sähköä ja vettä, ja sen myötä myös rahaa ja ympäristöä. Tavoitteena on, että salkun tarvikkeisiin tutustuminen ja niiden kokeileminen opettaisi ja innostaisi ihmisiä miettimään omia tottumuksiaan ja säästämään energiaa. Pienistä muutoksista voi kertyä isokin säästö vuoden mittaan.

Energiasalkku on kehitetty osana Hiilineutraalit kunnat (Hinku) -projektia, jonka avulla Kuhmoinen yhdessä neljän muun kunnan kanssa pyrkii edelläkävijänä vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä EU:n asettamia tavoitteita enemmän ja nopeammin. Hinku-hankkeen myötä kehitetään keinoja muun muassa energian- ja vedenkulutuksen vähentämiseen kunnassa. Kuntalaisia, niin vakituisia kuin vapaa-ajan asukkaitakin, pyritään ohjaamaan energiansäästöön ja muutenkin ympäristöystävällisempään toimintaan. Hinku-hanke toimii tehokkaana työkaluna ilmastonmuutoksen hillitsemisessä.

Salkusta löytyy eri välineille käyttöohjeet, joita tulee noudattaa. Salkun sisältöä on käsiteltävä riittävällä varovaisuudella ja salkku on palautettava määräaikaan mennessä samassa kunnossa kuin lainaushetkellä. Kirjallista materiaalia (erilaisia esitteitä) voi halutessaan ottaa myös omaksi, numeroidut kappaleet tulee kuitenkin jättää salkkuun.

Energiasalkku on noudettavissa/varattavissa Kuhmoisten kirjastosta.

Lisätietoa:

Energia-asiat, Kuhmoisten kunta

Toimijat & hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).

Luokittelut

Loikkaajan sektori

Jätä kommentti