Siirry työkalupalkkiin

Helmi Säästöpankin ”viherlaina” Hinku‑teko 2/2013

Helmikuun 2013 parhaaksi HINKU-teoksi on valittu Padasjoelta alkunsa saanut Helmi Säästöpankin lanseeraama ”Viherlaina”. Viherlaina on tavallista kulutusluottoa edullisempi tapa rahoittaa esimerkiksi siirtyminen öljylämmityksestä maalämpöön tai pellettiin. Laina sinänsä ei päästöjä vähennä, mutta uusiutuvan energian investointiin tarjottu edullisempi laina mahdollistaa päästövähennykset monelle, jolle ne ovat muuten olleet mahdottomat toteuttaa.

Edullisemman lainan tarjoaminen uusiutuvan energian investointiin on myös pankin kannalta fiksua, koska investoimalla uusiutuvaan energiaan vähenevät asiakkaan energiakulut, jolloin lainan takaisinmaksukyky paranee. Lainaa saa Padasjoen lisäksi Helmi Säästöpankin muistakin konttoreista, Lahdesta, Hollolasta, Heinolasta, Nastolasta ja Kausalasta. Näin HINKU-ajattelu leviää myös HINKU-kuntien ulkopuolelle.

Toimijat & hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).

Luokittelut

Loikkaajan sektori
Loikan asiasanat

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "energialoikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut energialoikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "energy leap Porvoo" you will find all the energy leaps reported in the city of Porvoo.