Hukka ai – älykästä ruokahävikin hallintaa

lautashävikki

Ruokahävikin globaalit ympäristövaikutukset ovat jopa neljä kertaa suuremmat kuin kaikilla maailman lennoilla yhteensä. Pelkästään neljänneksen Suomen ravintola-annoksista valmistavalla koulusektorilla ruokaa jää syömättä keskimäärin 18,4 prosenttia mikä tarkoittaa vuositasolla noin 25 miljoonan euron ylimääräisiä kustannuksia. 2020 lähtien Euroopan unionin maiden on laskettava toteutunut elintarvikejätteensä kaikissa viidessä ruokaketjun osassa ja raportoitava se EU:lle vuosittain. Hävikki pitäisi puolittaa 2030 mennessä. Tähän mennessä missiossa on ollut yksi mutta: hävikin seuraamiseen ei ole ollut oikeita työkaluja.

Mis sie tarvitset oikei hyvvää hävikkiseurantaa. Täs siul on sellane.Hukka

Hukka AI on suomalainen hävikinhallintatyökalu erityisesti linjastokeittiöille, jonka käyttöönotto on erittäin helppoa. Se ei tarvitse asennettavia vaakoja, asiantuntijatiimejä tai muitakaan hankalasti toteutettavia ratkaisuja. Tarvitset vain päätelaitteen, jolla pääsee verkkoon. Käyttäjä mittaa päivittäin syntyneen ruokahävikin ja kirjaa sen palveluumme noin viidessä minuutissa. Visualisoidun analyysin avulla hävikki voidaan jopa puolittaa. Lisäpalveluna tarjottavan koneoppimisen avulla ohjelmisto alkaa manuaalisen kirjaamisen ohessa mallintamaan tilauksia ja sopeuttaa tilausmäärät hävikin mukaan. Tällöin hävikkiä voidaan vähentää jopa 70%.

Nettisivuillamme voit laskea hävikin pienentämisen ympäristöllisiä ja taloudellisia vaikutuksia. Raadellaan yhdessä ruokahävikki ja parannetaan samalla ravintoloiden kannattavuutta!

www.hukka.ai

Luokitukset

Loikkaajan sektori
Loikan sijanti

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).

Jätä kommentti