IlmastoAreena keskustelee avoimesti ilmastonmuutoksesta, Ii Hinku‑teko 8/2019

Ajatus IlmastoAreenasta syntyi iiläisen kehittämisyhtiö Micropolis Oy:n toimitusjohtaja Leena Vuotoveden mukaan yhtiön pitkäaikaisesta unelmasta kanavoida Iin onnistunut ilmastotyö koko Suomelle avoimeksi ilmastotekojen juhlaksi. Tapahtuman toivottiin innostavan kaikki mukaan ilmastotyöhön.

”Halusimme mukaan kaikkien näkökulman, niin valtion johdon, kansalaisten, tieteen, taiteen, viihteen, yritysjohdon kuin kyläyhdistystenkin. Sanan on oltava vapaa, jotta saamme aikaan aitoa sitoutumista ja tekoja. Koimme, että Suomi tarvitsee IlmastoAreenan ja luonnollinen paikka sille on Ii, joka on pystynyt näyttämään esimerkkiä kannattavassa ilmastotyössä”Leena Vuotovesi

 

Kaikille avoin ja maksuton Ilmastofestivaali on tuotettu mahdollisimman vähäpäästöisesti, hyödyntäen uusiutuvaa energiaa, kestäviä liikkumismuotoja sekä uudelleenkäytettyjä ja -käytettäviä rakenteita. Koska suurimmat päästöt tulevat paikalle matkustamisesta, on puhujille ja festivaalikävijöille järjestetty sähköautokyytejä sekä Oulusta uusiutuvalla dieselillä kulkevia ilmaisbussikuljetuksia ja kimppapyöräilyä. Lähipalveluiden suosiminen tukee paikallisia yrityksiä sekä pienentää logistiikan päästöjä, ja tuotantopalaverien etäyhteysmahdollisuudet säästävät ajettuja kilometrejä.

IlmastoAreena on osa Micropoliksen vetämää kolmivuotista (2019-2021) ilmastoviestintähanketta, jota rahoittaa Maaseuturahasto. Ympärivuotinen keskustelu viestintähankkeessa kiteytyy vuotuisasti ilmastofestivaalina, jolloin estraadille tuodaan uusin tieto ja ratkaistaan ilmastoasioita yhdessä. IlmastoAreena valittiin elokuun 2019 Hinku-palkinnon saajaksi. IlmastoAreena järjestetään jälleen elokuussa 2020 Iissä.

Väkeä oli paikalla runsaasti, asia kiinnostaa ihmisiä

Luokitukset

Loikkaajan sektori

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Finnish Sustainable Communities.
Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).
Loikka-arkisto kunnalle Ii.

Jätä kommentti