Kasvihuoneiden lämmitysmuodon muutos öljystä pellettiin Maskussa

Mannerjärven puutarhan kasvihuoneet lämpenivät ennen raskaalla polttoöljyllä. Vuonna 2012 uudistettiin olemassaolevaan pannuhuoneeseen pellettikattila, joka korvasi öljylämmityksen täysin.

Pellettisiilon tilavuus on 74 m³

Pellettilämmitys on ollut vaivaton käyttää ja toiminut hyvin. Alkuun muutaman kerran pelletin seassa ollut roska tukki kuljetinruuvin ja aiheutti hälytyksen, mutta pellettitoimittajalle reklamoimalla ongelma korjaantui. Syntyvän tuhkan vähäinen määrä on ollut positiivinen yllätys.

Vuonna 2012 puutarhan vanhaa pannuhuonetta korotettiin ja paloeristettiin, jolloin sinne saatiin asennettua 900 kW pellettikattila. Olemassaolevista öljykattiloista toinen jätettiin pannuhuoneeseen varajärjestelmäksi käytettäväksi kevyellä polttoöljyllä. Tilassa on myös mahdollista korvata myöhemmin öljysäiliö hakesäiliöllä ja polttaa pelletin sijasta haketta. Samassa tilassa on myös vesivaraaja, ja oletusarvoisesti lämmitysvesi kiertää sekä öljy- että pellettikattilan kautta. Mahdollisen ongelmatilanteen kohdalla on mahdollista sulkea kumpi tahansa kattiloista ulos vesikierrosta.

Olemassaolevan pannuhuoneen hyödyntämisen myötä 4500 m² kasvihuoneiden lämmittämiseen käytetään myös jo ennestään olemassaollutta putkistoa. Uusi järjestelmä on pitkälti automatisoitu ja toimii etäkäytöllä. Nuohous toimii automaattisesti, ja järjestelmän huoltoväli on yksi vuosi.

Toimijat & hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).

Luokittelut

Loikkaajan sektori
Loikan sijanti
Loikan asiasanat

Jätä kommentti