Kesämetro Lohjalla

22-paikkaisella pikkubussilla kesäkuukausien ajan liikennöinyt Kesämetro-linja täydensi normaalia joukkoliikennettä. Linjalla katettiin useita lohjalaisia harrastus- ja tapahtumapaikkoja.

Kesämetro on suunniteltu helpottamaan kulkemisia Lohjan kohteista toisiin. Kesämetro palvelee niin matkailijoita, harrastavia nuoria, asukkaita kuin kesäasukkaitakin. Kesämetron liikennöinnin mahdollistavat Lohjan kaupungin tekninen-, sivistys-, elinkeino- ja matkailutoimi yhdessä Kisakallion Urheiluopiston, St Laurence Golfin, Vivamon Toimintakeskuksen, Lohjan Liikuntakeskuksen, SSO:n sekä K-Citymarketin kanssa. Kesämetro pysähtyy lisäksi kaikilla matkan varrella olevilla pysäkeillä tarpeen mukaan. Kokeilu on ainutlaatuinen ja herättänyt mielenkiintoa suunnitteluvaiheessa jo muuallakin Suomessa.

Linjan aikataulu on suunniteltu niin että esim. Tytyrin kaivosmuseon kesän yleisökierroksille pääsee sopivalla aikataululla Lohjan muista kohteista. Kesämetro täydentää tavallista reittiliikennettä kulkemalla perille kohteisiin, joihin ei nykyisellä reittiliikenteellä pääse. Nimi Kesämetro valittiin nimikilpailun ehdotusten joukosta. Nimiä bussilinjalle ehdotettiin peräti 120 kappaletta.

Lohjan kesämetro mediassa: http://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/240410-kesametro-kuljettaa-koko-kesan

Luokitukset

Loikkaajan sektori
Loikan sijanti

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).
Loikka-arkisto kunnalle Lohja.

Jätä kommentti