Palkittu Hinku-lehti jakaa ilmastouutisia Varsinais-Suomessa Hinku‑teko 9/2017

Palkinnon ojensi Mauri Tenhoselle (oikealla) Kulutuksen ja tuotannon keskuksen johtaja sekä Hinku-hankkeen vastuullinen johtaja Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskuksesta

Syyskuun Hinku-teon palkinnonsaajaksi on valittu uusikaupunkilainen Hinku-lehden toimittaja Mauri Tenhonen ansiokkaasta työstä energiatehokkuutta edistävän ja päästöjä vähentävän tiedon jakamisesta Vakka-Suomen alueellisessa Hinku-lehdessä. Lehtien uutiset kertovat monipuolisesti kasvihuonekaasujen rajoittamisesta, uusiutuvasta energiasta, energian säästöstä, energia- ja materiaalitehokkuudesta, digitalisaatiosta, kiertotaloudesta, biotaloudesta, teollisesta internetistä, Suomen ympäristökeskuksen palveluista sekä cleantech-ratkaisuista.

Lehden tavoitteena on levittää tietoa vähähiilisistä hyvistä käytännöistä kansantajuisesti.

Yksittäisten kuntien, yritysten ja henkilöiden tekemät päästövähennystoimet ovat usein koko Suomen mittakaavassa pieniä. Tietoa jakamalla niiden monistusvaikutus voi kuitenkin olla suuri. Tiedon jakaminen hyvistä käytännöistä toimii myös yhtenä markkinoinnin keinona cleantech-yritysten tuotteille, palkintoraati perustelee.

Mauri Tenhosen toimittama ja julkaisema lehti on ilmestynyt seitsemän kertaa vuodesta 2014 alkaen. Tenhonen toimii lehdessä vastaavana toimittajana. Lehden uutiset hän pyytää laajalta ammattilaisten verkostolta tai kirjoittaa ne itse.  Sisällön tuottamisen lisäksi Tenhonen vastaa myös lehden taittamisesta.

Lehti jaetaan jokaiseen Vakka-Suomen talouteen. Tämän lisäksi lehti postitetaan jokaiseen Suomen 36 Hinku-kuntaan sekä muille Hinku-toiminnassa mukana oleville tahoille. Lehden painos on noin 22 000 kappaletta.

Tenhonen toimittaa sekä lehtensä että Suomen ympäristökeskuksen uutisia myös paikalliselle kaapeli TV:lle. Kanavalla on noin 20 000 katsojaa.

Lisätietoja:

Luokitukset

Loikkaajan sektori
Loikkan kategoriat
Loikan sijanti

Jätä kommentti