Siirry työkalupalkkiin

Valtakunnallinen aurinkosähköjärjestelmien yhteishankinta avoinna 2016-2020 – jo kymmeniä kuntia mukana

Helsingin Finlandia-talon katolle asennettiin aurinkopaneelit. Kuva: Johanna Saario

Kuntahankinnat on kilpailuttanut Suomen ympäristökeskuksen kanssa
yhteistyössä sähköverkkoon kytkettävät aurinkosähkövoimalat.  Sopimukseen sisältyvät aurinkosähkövoimalat ja voimaloiden asentaminen
käyttökuntoon. Lisäksi sopimuksesta saa takuun ulkopuolisen huollon ja korjauksen sekä varaosat.

Kunnat, kuntayhtymät, kuntien omistamat yritykset ja seurakunnat voivat osallistua Suomen ympäristökeskuksen ja KL Kuntahankinnat Oyn järjestämään aurinkosähkövoimaloiden yhteishankintaan ilman omaa kilpailutusta. Sopimukseen voi liittyä koska tahansa vuoteen 2020 asti ja jatkossa koko nelivuotisen sopimuskauden ajan.

Kuukausiveloitus tekee sijoituksesta kunnan kannalta riskittömänSYKE

Huhtikuun loppuun 2018 mennessä aurinkosähköjärjestelmiä oli asennettu noin 1 MWp edestä.

Yli 50 kuntaa tai toimijaa ovat antaneet sitoumuksensa, muun muassa: Tampereen kaupunki, Hangon kaupunki, Helsingin Seudun Ympäristöpalvelut (HSY), Iin kunta  ja Seinäjoen kaupunki.

Voimaloiden hintaan vaikuttavat voimalan koko ja asennuspaikka, joten sopimuksessa on erilaisia hintakategorioita. Laitteet ja niiden toiminta ovat kuukausiveloitusmallissa laitetoimittajan vastuulla koko sopimuskauden ajan, jolloin kunta maksaa kuukausiveloitusta ainoastaan silloin, kun voimala tuottaa luvatun määrän sähköä.

Lisätietoja:

Toimijat & hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Finnish Sustainable Communities.
Loikka-arkisto hankkeelle EconomisE – kiinteistöjen ilmastopäästöt alas.
Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).
Loikka-arkisto toimijalle Suomen ympäristökeskus (SYKE).
  • Tämän sivuston sisältö edustaa ainoastaan EconomisE-projektin näkemyksiä. EASME / Euroopan komissio ei ole vastuussa sivuston sisältämän informaation mahdollisesta käytöstä.

Luokittelut

Loikkaajan sektori
Loikan sijanti

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "energialoikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut energialoikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "energy leap Porvoo" you will find all the energy leaps reported in the city of Porvoo.