Kierrätä ja Auta ry taistelee luonnonvarojen puolesta tarjoamalla kierrätyspalvelua yksityisille henkilöille ja yrityksille. Tarjoamme maksuttoman ja vaivattoman noutopalvelun kaikelle pienikokoiselle kodin ja toimiston irtaimelle. Täytä lomake […]
Materiaaliloikka (110)
Nurmeksen kaupunki kierrättää käyttökelpoisia tavaroita ja kalusteita rakennusten peruskorjausten ja purkamisen yhteydessä. Porokylän koulun peruskorjauksen yhteydessä rakennuksen väliovista irroteltiin lukot, helat ja avainpesät, mitkä otettiin […]
Tilaaja voi vaikuttaa rakennustyömaan jätteiden lajittelun onnistumiseen Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Elli edellytti Opiskelijankatu 7:n rakennushankkeen kilpailutusvaiheessa, että työmaalla syntyvät jätteet tulee lajitella rakennustyömaalla. Lisäksi Joensuun […]
Helsingin Lapinlahdessa sijaitseva hävikkikukkakauppa Kukkis on vastuullisen kukkakauppatoiminnan edelläkävijä Suomessa. Kukat tunnelmalliseen puotiin tulevat muun muassa puutarhakauppa Plantagenin hävikistä. ”Perustin Kukkiksen äitini jäätyä eläkkeelle, hän […]
Helsingin Punavuoressa sijaitseva Nolla on zero waste -ravintola, mikropanimo ja baari, mutta myös kestävän ravintolakulttuurin konsepti, joka jatkuvasti kehittyy ja muuttaa muotoaan. Nollan tarina alkoi […]
Iittalan Vintage-palvelussa yhdistyvät kiertotalous, asiakkaan ja brändin erikoislaatuinen suhde sekä kestävä liiketoiminta. Hyllyjen väleissä ihastellaan vanhoja ja uusia astioita, ja jaetaan niin lapsuuden muistoja kuin […]
Vaasassa sijaitseva kierrätysgalleria Minimossen on Suomen ensimmäinen yrittäjävetoinen kierrätysostoskeskus. Ideana on tarjota kuluttajille vastuulliseen kuluttamiseen kannustava ja inspiroiva ostospaikka, jossa myydään käytettyjä tuotteita. Myymälän yhteydessä […]
Suomen ympäristökeskus kävi Iin IlmastoAreenassa 23.8.2019 haastattelemassa paikalla olevia toimijoita ja yrityksiä. Videolla Anna-Mari Vähäkangas kertoo Venka&Vinka-yrityksen toiminnasta ja esimerkiksi siitä, miten kierrätysmateriaaleja voi turvallisesti […]
Ruokahävikin globaalit ympäristövaikutukset ovat jopa neljä kertaa suuremmat kuin kaikilla maailman lennoilla yhteensä. Pelkästään neljänneksen Suomen ravintola-annoksista valmistavalla koulusektorilla ruokaa jää syömättä keskimäärin 18,4 prosenttia […]