Maatalouden ja rakentamisen jätemuovit uusiksi tuotteiksi

Rakennusjätteen tutkimusta Kontiosuon jäteasemalla.

Karelia kartoittaa Pohjois-Karjalan alueella muovijätteiden syntymisen kokonaiskuvan ja valmistelee jätemuovien hyödyntämisskenaarioita. Samalla päivitetään Pohjois-Karjalan alueellinen jätehuoltojärjestelmä ja toteutetaan muovien jalostamiseen liittyviä juridisia ja teknillistaloudellisia selvityksiä.

Muovin kierrätykseen kaupallisia innovaatioita

Hankkeessa kerätään erilaisia maatalouden ja rakennustyömaiden muoveja, joita testataan uusien tuotteiden raaka-aineena. Useat yritykset ovat alkaneet kerätä ja kierrättää maatalousmuovia, ja Karelia tukee näitä toimijoita kehittämään muovien hyödyntämistä.

Maataloudessa syntyy merkittäviä määriä muovijätettä, jota ei ole toistaiseksi pystytty hyödyntämään. Koko Suomen maataloudessa ja polttoturpeen tuotannossa syntyy vuodessa jopa 12 000 tonnia muovijätettä, kuten pyöröpaalien kiriste- ja aumakalvoja, kanistereita, ja mansikkaviljelmien peitekalvoja.

Hankkeessa tuotetaan muovien käyttöön liittyviä uusia liiketoimintamalleja, joita on tarkoitus monistaa muuallekin. Yrityksillä, jotka toimivat muovien keräämisen ja jalostamisen parissa, on erittäin suuri rooli liiketoimintamallien tekemisessä.

Osahankkeen aikataulu: 10/2016 – 3/2019

Lisätietoa:

Projektipäällikkö Simo Paukkunen, etunimi.sukunimi@karelia.fi

Luokitukset

Loikkaajan sektori

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle CIRCWASTE - Kohti kiertotaloutta.
  • Circwaste-hanke saa EU:lta rahoitusta, jolla hankkeen materiaalit on tuotettu. Materiaaleissa esitetty sisältö edustaa kuitenkin ainoastaan hankkeen omia näkemyksiä, joista EU:n komissio ei ole vasatuussa.

Jätä kommentti