Siirry työkalupalkkiin

Öljylämmitys korvattiin maalämmöllä Padasjoella Hinku‑teko 4/2012

Padasjoen kunnan alueen ilmastoteoista HINKU-raati valitsi kuukauden HINKU-teoksi Hannu Hartmanin omakotitalon lämmitysjärjestelmän siirtymisen öljystä maalämpöön. Tapa, jolla Hannu on välittänyt tietoa asiasta, vakuutti raadin palkitsemaan Hannun. Suomessa on 200 000 öljylämmittäjää, joista varmasti moni miettii millä kotinsa lämmittäisi tulevaisuudessa öljyn hinnan jatkaessa nousuaan.

Voimakas öljyn hinnan nousu ja valtiovallan verokohtelu fossiilisilla polttoaineilla lämmittäville oli motivaationa öljykattilan korvaamiseen uutta invertteritekniikkaa hyödyntävällä täystehopumpulla. Hannu Haartman

160-metrisen energiakaivon poraus käynnissä

Hannu on tehnyt enemmän kuin osansa näiden pohtijoiden tiedon lisäämiseksi. Hannusta on ollut useita lehtijuttuja Padasjoen sanomissa, sekä myös juttu Etelä-Suomen Sanomissa. Lisäksi Hannu on antanut tekonsa tiedot hyvin seikkaperäisesti kaikkien ihmeteltäväksi ja onpa Hannu myös laskenut todelliset vuosikustannukset eri lämmitysmuodoille ja jakanut tätäkin tietoa kuntalaisille.

Maalämpöpumppu sekä lämminvesivaraaja

Toimijat & hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).

Luokittelut

Loikkaajan sektori
Loikan asiasanat

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "energialoikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut energialoikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "energy leap Porvoo" you will find all the energy leaps reported in the city of Porvoo.