Päiväkoti Pikkulaurin aurinkovoimala Hinku‑teko 10/2014

Lokakuun 2014 HINKUteoksi raati on valinnut päiväkoti Pikkulaurin. Mynämäellä sijaitseva päiväkoti asensi syyskuussa 2013 katolleen 18 kW:n aurinkopaneelijärjestelmän, joka on 33. suurin aurinkovoimala Suomessa. Päiväkoti käyttää aurinkopaneelien tuottamaa energiaa pääasiassa rakennuksen jäähdytykseen tai tämän ollessa tarpeetonta, muuhun kiinteistön sähkönkulutukseen.

Aurinkopaneelien ansiosta Pikkulaurin päiväkodissa syntyy päästövähennyksiä 10100 kgCO2e vuodessa. Laskelmien mukaan keräimien takaisinmaksuaika on noin 10 vuotta. Projektin toteutuksesta vastasi GreenEnergy Finland Oy. Päiväkodin rakentamisessa on otettu energiatehokkuus huomioon myös kiinteistön eristeissä, ikkunoissa ja ilmanvaihdon lämmön talteenotossa. Lisäksi rakennuksen kaikki valaistus toimii LED-valoilla.

Päiväkoti Pikkulauri näyttää hyvää ja edistyksellistä esimerkkiä niin muille kunnan kiinteistöille kuin yksityistalouksillekin. Aurinkopaneelien näkyminen keskeisellä paikalla Mynämäen katukuvassa lisää muidenkin rohkeutta valita lisäenergianlähteeksi ympäristöä kuormittamaton aurinkoenergia.

Toimijat & hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).

Luokittelut

Loikkaajan sektori
Loikan sijanti

Jätä kommentti