Raisiolaisen LVIS-yrityksen toimitiloihin aurinkosähköä, aurinkolämpöä ja maalämpöä

Yrityksen 600 m² halli lämmitetään aurinkokeräimillä, joiden yhteenlaskettu ala on 12 m². Myös maalämpöä käytetään lämmitykseen. Uusiutuvia energiaratkaisuja toimittavalle yritykselle ratkaisu oli luonteva. 

Järjestelmä on toiminut hyvin. Jopa helmikuussa 2013 oli neljä vuorokautta, jolloin rakennuksen koko lämmöntarve saatiin aurinkokeräimillä ja maalämpöä ei tarvittu lainkaan. 

Kesällä 2013 asennettiin lisäksi yhteensä 2 kW aurinkosähköpaneeleja ja työn alla on myös aurinkolämpökeräimien laajennus. Aurinkosähköpaneelien tuotantoa käytetään omaan käyttöön ja ylijäämäsähkö myydään Fortumille verkkoon yksivaiheisena.  

Pinta-alaltaan 600 m² ja korkeudeltaan 6 m halli lämpiää maalämmön ja aurinkokeräimien avulla. Kuusi kappaletta 2 m² keräimiä (yhteispinta-ala 12 m², kulma 45 astetta) on integroitu maalämpöjärjestelmään, jossa on 700 l varaaja. Työn alla on laajentaa järjestelmään myös toinen rivi aurinkokeräimiä. Lämmitys ja jäähdytys tapahtuu hallin katossa olevien vesikiertoisten elementtien kautta.

Kesällä 2013 asennettiin aurinkosähköpaneeleita yhteensä 2 kW (8 kpl 250W paneeli). Paneelien tuotto menee yksivaiheisen invertterin kautta verkkoon ja ylijäämä myydään Fortumille.

Lämmitys ja jäähdytys on toteutettu katossa olevien vesikiertoisten elementtien avulla.

Aurinkosähköpaneelien asennuksen yhteydessä huollettiin myös aurinkolämpökeräimiä.

Kuvassa katolla aurinkolämpökeräimet ja vasta asennetut aurinkosähköpaneelit.

Luokitukset

Loikkaajan sektori
Loikkan kategoriat
Loikan sijanti

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "energialoikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut energialoikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "energy leap Porvoo" you will find all the energy leaps reported in the city of Porvoo.