Suorasähkölämmityksen vaihto maalämpöön

Vuonna 1959 valmistunut omakotitalo lämpeni aiemmin suoralla sähkölämmityksellä ja vuonna 2004 asennetulla ilmalämpöpumpulla. Sähkölämmitys korvattiin maalämpöjärjestelmällä ja vanha ilmalämpöpumppu huolehtii jäähdytyksestä kesällä. 351-neliöisen omakotitalon remontin kokonaishinta oli n. 36000 €, nettokustannus kotitalousvähennyksen ja Aran energia-avustuksen jälkeen noin 28500 euroa. Lähtötilanteessa suoran sähkölämmityksen lämmönjako tehtiin osittain sähköpattereilla ja osittain lattialämmityksellä. Lisäksi talossa on kaksi varaavaa takkaa.

Remontissa asennettiin maalämpöjärjestelmä joka korvasi suoran sähkölämmityksen. Kylpyhuoneen lattiaan asennettiin vesikiertoinen lattialämmitys. Alakerran sähköpatterit korvattiin vesipattereilla ja olohuoneen lattiaan asennettiin vesikiertoinen lattialämmitys. Maalämpöpumppu huolehtii myös lämpimän käyttöveden lämmityksestä.

Arvioitu sähkön vuosikulutus remontin jälkeen on noin 16MWh, jolloin säästöä tulisi 30MWh eli noin kaksi kolmannesta alkuperäisesti sähkönkulutuksesta.

Luokitukset

Loikkaajan sektori

Jätä kommentti