Tammisaaren Energia panostaa uusiutuvaan energiaan

Tammisaaren Energia on valittu huhtikuun Hinkuteon palkinnonsaajaksi esimerkillisestä aktiivisuudesta ja monipuolisesta panostuksesta uusiutuvan energian lisäämiseksi. Diplomin luovutti Hinku-tiimin vetäjä Pasi Tainio Suomen ympäristökeskuksesta Tammisaaren Energian toimitusjohtaja Frank Hoverfeltille.

Moni pitää energiayhtiöitä energiamuutoksen jarruna,mutta Tammisaaren Energian kohdalla tilanne on täysin päinvastainen. Vuodesta 2015 alkaen Tammisaaren Energia on keskittynyt myymään pelkästään uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Myytävä sähkö on tuotettu joko vesivoimalla, tuulivoimalla tai paikallisella puuhakkeella. Lämmöntuotannossaan Tammisaaren Energia käyttää lähes 100 prosenttisesti uusiutuvaa puupolttoainetta. Paikallisten metsien hyödyntäminen polttoaineena lisää myös alueen työllisyyttä.

Tammisaaren Energia tekee tiivistä yhteistyötä salolaisen aurinkopaneeleita valmistavan Areva Solarin kanssa. Tammisaaren Energia myy ja asentaa ainoastaan paikallisesti valmistettuja aurinkopaneeleja, mikä tukee ja edistää paikallista liiketoimintaa. Yhteistyö lähituottajan kanssa nopeuttaa myös mahdollisten ongelma- tai erikoistapausten ratkaisua. Tammisaaren Energia ja Sun Energia, joka tekee aurinkoenergiakartoituksia, ovat lisäksi kartoittaneet Raaseporin parhaimmat ja kannattavimmat kohteet aurinkopaneeleille. Tammisaaren Energian yhteistyö Areva Solarin ja Sun Energian kanssa on esimerkki toimivasta yritysverkostosta, johon Hinku-hankkeen toimijoita halutaan kannustaa.

Myymme ja asennamme ainoastaan paikallisesti valmistettuja aurinkopaneeleita.Tammisaaren Energia

Lämmön- ja sähköntuotannon lisäksi Tammisaaren Energia on edistänyt aktiivisesti sähköautoilun kehittämistä rakentamalla julkisia sähköauton latauspisteitä Tammisaareen ja Hankoon.

Kestävän energiatalouden kolme ehkä merkittävintä murrosvaiheessa olevaa tekniikkaa ovat aurinkovoima, sähköinen liikenne sekä sähkön varastointi. Näistä kahteen ensiksi mainittuun Tammisaaren Energia on jo hypännyt mukaan ja kolmatta he seuraavat aktiivisesti. Ehkäpä kuulemme heidän suunnaltaan tästä uutisia jo lähivuosina.

Kuukauden Hinkuteko-palkitsemisen yhteydessä Tammisaaren Energia järjesti kaikille avoimen näytöksen aurinkopaneeleiden asennuksesta. Tilaisuus oli osa Vihreät ovet – tapahtumaa.

Kuva/foto: Niclas Erlin/Västra Nyland

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "energialoikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut energialoikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "energy leap Porvoo" you will find all the energy leaps reported in the city of Porvoo.