Teollisuuden ja maatalouden sivuvirroista biokaasua ja uusia tuotteita

Kuva: Unsplash

Pielisen-Karjalan kehittämiskeskus etsii, mallintaa ja testaa Pohjois-Karjalan teollisuusyritysten ja kuntien kanssa sivutuotteiden ja jätteiden kestäviä hyödyntämismenetelmiä.

Hankkeessa muodostetaan teollisia symbiooseja paikallisten yritysten kesken ja toteutetaan neljä käytännön kokeilua, joissa hyödynnetään yritysten sivuvirtoja. Yritykset ovat puuteollisuuden, maatalouden, metalliteollisuuden ja elintarviketeollisuuden aloilta.

Kokeiluilla sivuvirrat tuotteiksi ja biokaasu talteen

Kahdessa ensimmäisessä kokeilussa hyödynnetään Lieksan ja Nurmeksen kuntien teollisuusalueiden yritysten puuntuotantoprosessien sivuvirtoja. Kokeiluiden tavoitteena on testata uusien tuotteiden valmistusmenetelmiä ennen varsinaista tuotantoa. Kaksi muuta kokeilua toteutetaan metalli- tai elintarviketeollisuuden sivuvirroista.

Hankkeessa tehtävän tutkimustyön tavoitteena on parantaa biokaasulaitosten kustannustehokkuutta ja helpottaa siten laitosten yleistymistä Suomessa. Esimerkiksi Pohjois-Karjalan alueelle suunnitellaan biokaasulaitosta, jossa hyödynnetään kuivamädätysprosessia.

Aikataulu: 8/2017 – 10/2022

Lisätietoa:

Yritysasiantuntija Heidi Tanskanen, Pikes Oy, etunimi.sukunimi@pikes.fi

 

Toimijat & hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle CIRCWASTE - Kohti kiertotaloutta.
  • Circwaste-hanke saa EU:lta rahoitusta, jolla hankkeen materiaalit on tuotettu. Materiaaleissa esitetty sisältö edustaa kuitenkin ainoastaan hankkeen omia näkemyksiä, joista EU:n komissio ei ole vasatuussa.

Luokittelut

Loikkaajan sektori

Jätä kommentti