Tietoa loikasta

Energia- ja materiaaliloikka on verkkopalvelu, joka kannustaa kaikkia suomalaisia – niin yhteisöjä kuin yksityishenkilöitäkin – ottamaan käyttöön luonnonvaroja säästäviä, puhtaampia ja energiatehokkaampia tapoja lämmittämiseen, liikkumiseen sekä tavaroiden ja palveluiden tuottamiseen.

Palvelun loikat ovat todellisia tekoja ja ratkaisuja, joilla Suomea on jo nyt muutettu energia- ja materiaaliviisaammaksi. Kun näitä hyviä esimerkkejä ryhdytään hyödyntämään joka kodissa, kunnassa ja työpaikalla, vaikutus vielä moninkertaistuu.

Hyvä energia- tai materiaaliloikka on ympäristön kannalta hieno juttu, mutta usein myös taloudellisesti järkevä. Monissa palvelun esimerkeistä investointi maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa ja sijoitukselle kertyy riihikuivaa tuottoa. Niiden avulla voit samalla säästää sekä luontoa että rahaa.

Kuka tahansa voi lisätä omia loikkiaan palveluun – sinäkin. Kertomalla omasta loikastasi täällä, naapureille tai työpaikan kahvihuoneessa kannustat muita tarttumaan toimeen ja matka kohti hiilineutraalia ja materiaalitehokasta yhteiskuntaa lyhenee.

Energia- ja materiaaliloikkaa ylläpitää Suomen ympäristökeskus (SYKE). Palvelu toteuttaa omalta osaltaan Sipilän hallituksen julkisten palveluiden digitalisoimisen kärkihanketta. Suomen ympäristökeskus sai vuonna 2017 KIRA-digin kokeiluhankerahoitusta energialoikka.fi-verkkopalvelun pilottiversion rakentamiseen. Tämän jälkeen palvelun kehittämistä on jatkettu EU:n Life-hankkeissa CircwasteEconomisE ja Canemure.

SYKEn tunnus
KIRA-digi - Vauhtia kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatioon
Circwaste
EconomisE-tunnus
Project and Life logos. Life funding id: LIFE17 IPC/FI/000002 LIFE-IP CANEMURE.