Tuotantoprosessin höyryjärjestelmän energiaremontilla kohti hiilitasapainoa

 

Kiilto on kaikkien suomalaisten tuntema 100-vuotias ympäristövastuullisuuden edelläkävijä. Vahvana näyttönä tästä on lupaus, että yrityksen toiminnot ovat hiilitasapainossa vuoteen 2028 mennessä. EcoRealilla oli kunnia olla auttamassa tämän tärkeän tavoitteen saavuttamisessa.

Kiillon Turun tehtaalla valmistetaan puhtauden ja hygienian tuotteita. Valmistusprosessissa käytetään höyryä, joka hankittiin ennen muutostöitä kiinteistön vieressä sijaitsevalta lämpökeskukselta. Haasteena oli fossiilisella nestekaasulla tuotetun höyryn ympäristövaikutukset sekä pitkän höyryverkoston aiheuttamat lämpöhäviöt.

EcoReal toteutti kohteessa energiaremontin, jossa lämpökeskukselta ostettu höyry korvattiin kaukolämmöllä ja sähköisillä höyrynkehittimillä. Muutoksen ansiosta höyryntuotannon kustannukset, hiilidioksidipäästöt ja höyryverkoston aiheuttamat lämpöhäviöt vähenivät olennaisesti.

Kiitämme Kiillon henkilökuntaa luottamuksesta ja kunnianhimoisista ympäristötavoitteista. Toteutettu hanke on kannattavuudeltaan erinomainen ja toivomme tämän esimerkin kannustavan muitakin teollisia toimijoita energiatehokkuuden parantamiseen.Janne Koskela, operatiivinen johtaja, EcoReal Oy

Kiilto edistää kestävää kehitystä huolehtimalla tuotteiden, valmistusprosessien ja kiinteistöjen energia- ja materiaalitehokkuudesta. Yhteistyö EcoRealin kanssa oli sujuvaa, ja lupaukset pidettiin alusta loppuun. Projektihenkilöstön joustavuus ja ymmärrys teollisessa ympäristössä toimimisesta mahdollisti tuotannon ylläpitämisen projektin aikana.Mira Kaunisto, tuotantopäällikkö, Kiilto Oy

SÄÄSTÖTAVOITE:

Energiakulujen säästö 13 % ja investoinnin tuotto 23,4 % (IRR) ja takaisinmaksuaika 5,5 a

MITÄ TEHTIIN:

Energiaremontti tuotantoprosessin höyryjärjestelmään

KESKEISET TULOKSET:

Elinkaarisäästöt 1 805 000 eur ja CO2-päästöjen vähennys 5 480 tn

Luokitukset

Loikkaajan sektori

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto toimijalle EcoReal.

Jätä kommentti