Verkkoon liitettyä aurinkosähköä Lemillä

Lappeenrantalaiset Vesa-Matti Puro ja Petri Savolainen järjestivät aurinkosähköjärjestelmien yhteishankinnan omakotiasujille. Yhteisesti järjestetty laitteiden kuljetus Saksasta pienensi kuluja. Järjestelmän käyttöikä on noin 30 vuotta ja takaisinmaksuaika noin 12 vuotta.

Järjestelmässä on 24 Heckert Nemo P210 -paneelia. Yhden paneelin teho on 210W, jolloin yhteisteho on 5040W. Invertterinä on kolmivaiheinen SMA Sunny Tripower 5000TL. Voimala on liitetty sähköverkkoon ja ylijäämätuotanto myydään Fortumille.

Järjestelmä on kytketty verkkoon toukokuussa 2013. Voimala on toiminut hyvin, eikä vaadi käyttäjältä toimintaa.

Aurinkovoimalan tuotantoa voi seurata reaaliaikaisena osoitteesta http://www.sunnyportal.com/Templates/PublicPage.aspx?page=bfcba43d-d0d4-4ac1-83e6-8322ef208345

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "energialoikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut energialoikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "energy leap Porvoo" you will find all the energy leaps reported in the city of Porvoo.