WeFood-hävikkiruokamyymälä

WeFood toimii pääasiassa vapaaehtoistyövoimin. Kuva: WeFood / Kirkon Ulkomaanapu
WeFood-myymälän avajaiset kauppakeskus Redissä. Kuva: WeFood / Kirkon Ulkomaanapu

Suomen ensimmäinen hävikkiruokamyymälä WeFood avautui kauppakeskus REDIin Helsinkiin 20.9. Kirkon Ulkomaanavun WeFood-kauppa perustuu tanskalaisen sisarjärjestön konseptiin. Tanskassa on tällä hetkellä toiminnassa kolme WeFood-myymälää.

Suomessa syntyy vuosittain 450 miljoonaa kiloa ruokahävikkiä. Ruoantuotanto on merkittävä kuormittaja ympäristölle ja sen vuoksi hävikin minimointi kannattaa. Jokainen WeFood-kaupasta ostettu tuote on teko ympäristön säästämiseksi.

WeFood-myymälän tavoitteena on ohjata vuodessa arviolta 50 000 kiloa hävikkiruokaa hyötykäyttöön. WeFood-myymälässä myydään lahjoituksena saatuja tuotteita, jotka muuten olisivat päätyneet hävikkiin. Tuotteiden parasta ennen päivä on lähestymässä tai ne ovat muuten kakkoslaatua. Kaikki elintarvikkeet ovat myytäessä syöntikelpoisia.

Kauppa toimii pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Myymälässä vapaaehtoiset palvelevat asiakkaita ja huolehtivat myymälän yleisilmeestä ja hyllytyksestä. Logistiikkavapaaehtoiset noutavat lahjoituksia yhteistyökumppaneilta.

WeFoodin yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Apetit, Meira, SamuFoods, Arvid Nordquist, Kaslink, Heinon Tukku, Ruohonjuuri, K-Market Sörnäistenniemi, Iittala ja Ecolink. Hävikkiruokakuljetukset tehdään täyssähkökäyttöisellä Nissan e-NV200-pakettiautolla. Sähköauton latauspalvelut tarjoaa Virta.

WeFood-myymälä sijaitsee kauppakeskus REDIssä Helsingin Kalasatamassa, K1-kerros Skönen puoli. Osoite on Hermannin rantatie 5.

Lisätietoa

wefood.fi, #wefoodsuomi

Luokitukset

Loikkaajan sektori

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto toimijalle WeFood.

Jätä kommentti