Yhteisöllisen työtilan/etätyötilan pilotointi maaseutualueella

Mynämäen Mietoisissa on suunnitteilla alueen yrittäjien ja etätyöntekijöiden käyttöön sopiva nykyaikainen työtila, joka synnyttäisi taloudellisia, ekologisia ja sosiaalia etuja. Kyseessä on pilottihanke, johon pyritään saamaan yhteistyökumppaniksi useita paikallisia, alueellisia ja kansallisia toimijoita.

Valonialla on tavoitteena vähentää työmatkaliikenteen määrää ja etätyön mahdollistaminen on yksi keino vaikuttaa siihen. Sitra on esittänyt Maamerkit-ohjelmassaan, että maaseudulla olisi tarvetta HUB-keskuksille/ yhteisöllisille työtiloille ja Mietoisissa olisi nyt sopiva tilaisuus pilotoida sitä. Neuvotteluja käydään useiden paikallisten, alueellisten ja kansallisten toimijoiden kanssa, jotta taustalle saadaan riittävästi osaamista ja resursseja. Työtilan potentiaalisten käyttäjien määrää ja heidän vaatimuksiaan selvitetään aiheesta tehtävässä Valonian tilaamassa selvityksessä. Ota yhteyttä, jos kiinnostuit asiasta.

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku).

Jätä kommentti

Voit etsiä loikkia yhdellä tai useammalla hakusanalla. Haku kohdistuu loikkien sisältöön ja metatietoihin, kuten kategorioihin, asiasanoihin ja sijaintiin. Hakemalla esimerkiksi "energialoikka porvoo" löytyvät kaikki Porvoon kaupungista raportoidut energialoikat. You can search for leaps matching one or more terms. The search targets both content and metadata such as categories, keywords, and location. For example, by searching for "energy leap Porvoo" you will find all the energy leaps reported in the city of Porvoo.