Ylä-Karjala lehden ”Pieni ekoteko” -haaste

Pieni ekoteko -haaste sai alkunsa siitä, kun Ylä-Karjala -lehden toimituksessa suunniteltiin kierrätystapahtuman järjestämistä ja samalla toimituksessa pohdittiin sitä, kuinka voitaisiin vaikuttaa hieman laajemminkin ympäristöasioiden edistämiseen. Pieni ekoteko -haastekampanja alkoi Ylä-Karjalan toimituksen omalla pienellä ekoteolla, jonka jälkeen haaste heitettiin Porokylän koulun esikouluryhmälle. Kukin ekoteko -haasteen saanut taho on toteuttanut pienen ekoteon sekä haastanut aina jonkin uuden toimijan toteuttamaan ekoteon omassa organisaatiossaan. Tehdyistä ekoteoista on laadittu juttuja Ylä-Karjala -lehteen.

Ensimmäinen ekoteko lähti liikkeelle elokuun 2018 lopulla ja siitä lähtien ekotekoja on eri tahojen toimesta tehty ja uusia haasteita esitetty erityisesti yrityksille. Pieni ekoteko -juttuja tullaan jatkamaan Ylä-Karjalan -lehdessä niin kauan, kuin uusia haastettavia yrityksiä löytyy ja haastetut pystyvät toteuttamaan ekotekoja. Ekoteot ovat liittyneet muun muassa roskien lajitteluun, ylijäämätavaran hyötykäyttöön, sähkönkulutuksen vähentämiseen, valaistukseen, työmatkapyöräilyn edistämiseen, ruokahävikin vähentämiseen sekä metsäkoneiden sahanterien voiteluun vaseliinilla öljyn sijaan.

 

Lisätietoja:

Tuire Haverinen

toimitussihteeri, tuire.haverinen@ylakarjala.fi

www.ylakarjala.fi

Luokitukset

Loikkaajan sektori
Loikan sijanti
Loikan asiasanat

Toimijat ja hankkeet

Loikka-arkisto hankkeelle CIRCWASTE - Kohti kiertotaloutta.
  • Circwaste-hanke saa EU:lta rahoitusta, jolla hankkeen materiaalit on tuotettu. Materiaaleissa esitetty sisältö edustaa kuitenkin ainoastaan hankkeen omia näkemyksiä, joista EU:n komissio ei ole vasatuussa.

Jätä kommentti