Zero Waste-Justine esittelee ”tawashin” ja muita nollahukka-tuotteita

 

Ranskalainen Justine Davasse asettelee vanhoista tennissukista leikattuja suikaleita puualustalle, jonka reunoja kiertää vino rivi nauloja. Sukkasuikaleet kulkevat ristiin ja limittäin, ikään kuin mattoa kudottaessa.

Muutaman minuutin uurastettuaan Justine on valmis. Hän esittelee patalappua muistuttavaa luomustaan, Tawashia, kierrätysmateriaaleista valmistettua pesusientä.

Tawashi on vain yksi lukuisista Justinen itse valmistamista arjen hyödykkeistä. Esimerkiksi deodoranttinsa ja hammastahnansa hän valmistaa itse orgaanisista raaka-aineista. Pelkän jätteen lisäksi kotitekoiset tuotteet ja tavarat vähentävät myös altistumista haitallisille aineille.

”Esimerkiksi normaalideodoranteissa ongelmana ovat niiden sisältämät kemikaalit. Kotitekoiseen deodoranttiini tulee vain kookosöljyä, ruokasoodaa ja perunajauhoja -kaikki sellaisia ainesosia, joita voisin vaikka syödä!”

Justine on elänyt jätteettömästi kolme vuotta. Hän on hämmästynyt siitä, kuinka vähälle huomiolle elämäntapa on Suomessa jäänyt ja toivoo, että yhä useampi ihminen ryhtyisi tavoittelemaan nollahukkaelämää.

”Jätteen ongelma on, että se vain jatkaa kasaantumistaan ja vaikka kierrätys onkin tärkeää, se ei yksin ratkaise jätteistä syntyvää ongelmaa. Meidän täytyy vähentää syntyvän jätteen määrää ja tässä jokaisella kuluttajalla on merkittävä rooli.”

 

Lue lisää:

Luokittelut

Loikkaajan sektori

Jätä kommentti